Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε ως «Ανοικτή Επιστολή για το Μεταναστευτικό» στον Φιλελεύθερο στις 10/05/2022 και στάληκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 13/05/2022

Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή

Θέμα: Δημογραφική Αλλοίωση της Κύπρου

Ημερομηνία: 13/05/2022

Κύριε Υπουργέ,


Είμαστε μια ομάδα εκατοντάδων αγανακτισμένων πολιτών οι οποίοι παλεύουν καθημερινά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε τον τόπο μας να εξευτελίζεται με αυτό τον τρόπο και να μετατρέπεται σε ένα γκέτο τεραστίων διαστάσεων, χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

Θεωρούμε ότι έχετε αποτύχει παταγωδώς στο να διασφαλίσετε τα συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εσείς και οι αντιπρόσωποι σας μιλάτε διαρκώς για τα επιτεύγματα σας αντί να προβάλλετε την πραγματική εικόνα: οι ελεύθερες περιοχές έχουν υπερχειλίσει με μετανάστες όλων των ειδών, από αιτητές ασύλου που μπαίνουν παράνομα από τα κατεχόμενα και τις ακτογραμμές, μέχρι οικονομικούς μετανάστες που μετατρέπονται σε αιτητές ασύλου με την βοήθεια δικηγόρων για να παίρνουν επιδόματα. Έχετε πράξει τα ελάχιστα για να αποτρέψετε τη δημογραφική αλλοίωση του τόπου μας.

Λυπούμαστε που σας μιλούμε με αυτό τον τρόπο αλλά έχετε απογοητεύσει την κοινωνία. Εσείς και η κυβέρνηση έχετε μόνο απαιτήσεις από τους πολίτες. Τους θέλετε να υπακούνε ευλαβικά σε όλες τις οδηγίες που τους δίνονται, να πληρώνουν τους φόρους και τα υπέρμετρα πρόστιμα που τους επιβάλλονται, να είναι τίμιοι και νομοταγείς, ενώ εσείς οι ίδιοι δεν εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας ως διαχειριστές του κράτους και μας οδηγείτε σε ένα χάος που με τη σειρά του θα φέρει άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις στο εγγύς μέλλον. Ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα επεισόδια και η ευθύνη σας βαραίνει.

Εν ολίγοις, αφήνετε μια δεύτερη εισβολή να λαμβάνει χώρα στην πατρίδα μας και μας πουλάτε το όνειρο ότι θα την αποτρέψετε. Το μόνο που κάνετε εσείς και οι συνάδελφοι σας είναι να καταλαμβάνετε άδικα σημαντικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση, θέσεις που δεν σας αξίζουν και για τις οποίες αποδεικνύετε ότι δεν έχετε τα απαιτούμενα προσόντα. Αν η κυβέρνηση ήταν ιδιωτικός οργανισμός θα ήσασταν απολυμένοι μέχρι τώρα για ανεπάρκεια στην εκτέλεση των καθηκόντων σας και για μη αποτελεσματικότητα στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Δεν σας μιλούμε από αλαζονεία αλλά από αγανάκτηση για το ελλιπέστατο έργο σας. Σας λέμε την αλήθεια και το γνωρίζετε. Γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα μιλούν και ότι οι πολίτες σας έχουν κρίνει ήδη για αυτά που κάνατε, για αυτά που εξακολουθείτε να μην κάνετε και για αυτά που δεν πρόκειται να κάνετε γιατί θα τα είχατε κάνει προ πολλού. Αντί αυτού, μας φέρατε στο χείλος του γκρεμού.

Αφού δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντα σας και αφού δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε εξωγενείς παράγοντες που επιβάλλουν πολιτικές αλλότριων συμφερόντων, παραδώστε τα ηνία σε αυτούς που μπορούν και που έχουν την ικανότητα και την πυγμή να επιβάλλουν το σωστό και το δίκαιο χωρίς να φοβούνται να πάρουν προσωπικό ρίσκο. Αφού δεν τιμάτε την θέση που κατέχετε, επιβάλλεται να δώσετε άμεσα την παραίτηση σας.

Ελεύθερη Συνείδηση Ελλήνων

https://philenews.com/koinonia/epistoles/article/1464083