Τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί μιλούν για το βιβλίο «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» του Κλάους Σουάμπ το οποίο αναφέρεται σε μια τεράστια και «αναγκαία» αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας η οποία έχει μπει σε τροχιά με την έναρξη της επιδημίας Covid-19. Αυτή την αλλαγή ονομάζει ο Σουάμπ «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση». Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο ιδρύθηκε το 1971 από τον ίδιο, στα πρότυπα της Λέσχης Μπίλτενμπεργκ η οποία καθιερώθηκε από το 1954, καλεί κάθε χρόνο στο Νταβός ηγετικές και άλλες προσωπικότητες του πλανήτη από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της πολιτικής και όχι μόνο, για να συνεργαστούν σε πρωτοβουλίες για το μέλλον της ανθρωπότητας. Στην πραγματικότητα τίθενται σε εφαρμογή σχέδια που θα εξυπηρετούν τον κύκλο αυτό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Υπάρχει ένα άλλο βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1906 βασισμένο στα πρακτικά συνεδριάσεων που έγιναν το 1897 στην Βασίλεια από σιωνιστικές εταιρείες με στόχο να μπουν τα θεμέλια ενός προγράμματος κατακτήσεων με αντικειμενικούς σκοπούς και ακολουθητέες μεθόδους. 

Όταν το διάβασα πριν αρκετά χρόνια έπρεπε να το ξαναδιαβάσω για να επιβεβαιώσω την αθλιότητα που αποτυπώνεται στα 24 πρωτόκολλα που το συνθέτουν. Για μερικά βράδια προσπαθούσα να καταλήξω για το αν ισχύουν τα γραφόμενα ή αν ήταν το αποκύημα της απέραντης φαντασίας ενός άγνωστου συγγραφέα. Η απάντηση βρίσκεται μπροστά μας, μέσα από τα γεγονότα που ξετυλίγονται παγκοσμίως, απροκάλυπτα πλέον, μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου όπου ξεκίνησαν οι διαδικασίες καθιέρωσης ενός μονοπολικού κόσμου.

Πιο κάτω μερικά αποσπάσματα: 

ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

«Τι συγκράτησε τα άγρια θηρία που ονομάζουμε ανθρώπους; Τι τους καθοδήγησε ως τώρα; Όταν δημιουργήθηκε η κοινωνική τάξη, οι άνθρωποι υποτάχτηκαν στην κτηνώδη και τυφλή ισχύ, αργότερα στο νόμο ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ίδια η ισχύς αλλά μεταμφιεσμένη. Από αυτό συμπεραίνω ότι, σύμφωνα με το νόμο της φύσης, το δίκαιο βρίσκεται στην ισχύ.»

«Οι χριστιανικοί λαοί αποκτηνώθηκαν με τα ισχυρά ποτά, η νεολαία τους αποβλακώθηκε με τις κλασικές σπουδές και την άκαιρη ακολασία στην οποία την έχουν ωθήσει οι πράκτορές μας – οικοδιδάσκαλοι, υπηρέτες, γυναίκες παιδαγωγοί στα σπίτια των πλουσίων – , οι υπάλληλοί μας αλλού, οι γυναίκες μας στους τόπους διασκεδάσεων των χριστιανών. Στον αριθμό αυτών των τελευταίων είναι σωστό να προσθέσουμε τις λεγόμενες «κοσμικές γυναίκες» που με τη θέληση τους μιμούνται τις ακολασίες τους και τις ηδυπάθειες τους.»

«Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι πρώτοι έχουμε δώσει στο λαό το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα», λέξεις επαναλαμβανόμενες τόσες φορές από ανόητους παπαγάλους, τους οποίους με αυτό το δέλεαρ τους χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουν την ευημερία του κόσμου, την αληθινή ατομική ελευθερία. Άνθρωποι που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ευτυχισμένους δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν σωστά τη συγκεκριμένη έννοια αυτών των λέξεων, δεν είδαν ότι οι λέξεις αυτές είχαν αντιφάσεις μεταξύ τους, δεν κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει ισότητα στη φύση, ότι δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, ότι η ίδια η φύση δημιούργησε την ανισότητα των πνευμάτων, των χαρακτήρων και διανοιών, τα οποία είναι τόσο ισχυρά υποταγμένα στους νόμους της. »

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 

«Είναι απαραίτητο για μας, όσο αυτό είναι δυνατό, να μην δίνουν οι πόλεμοι εδαφικά πλεονεκτήματα. Ο πόλεμος πρέπει να μεταφέρεται με τέτοιο τρόπο στο οικονομικό έδαφος, ώστε τα έθνη να δουν την υπεροχή μας και συνεπώς τα αντίπαλα μέρη να τεθούν υπό την επιρροή των διεθνών πρακτόρων μας οι οποίοι έχουν χιλιάδες μάτια και τους οποίους κανένα σύνορο δεν σταματά. Τότε τα διεθνή μας δίκαια θα απαλείψουν τα εθνικά δίκαια, με όλη τη σημασία της λέξης και θα κυβερνήσουν τους λαούς με τον τρόπο που το αστικό δίκαιο των κρατών ρυθμίζει τις σχέσεις των υπηκόων τους μεταξύ τους.» 

ΤΡΙΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 

«Η αριστοκρατία η οποία εκμεταλλευόταν δικαιωματικά τη δουλεία της εργατικής τάξης είχε συμφέρον τα μέλη της τελευταίας να είναι χορτασμένοι, υγιείς και φυσικά δυνατοί. Το δικό μας συμφέρον αντίθετα, είναι να εκφυλίζονται οι χριστιανοί. Η δύναμη μας έγκειται στη χρόνια πείνα και στην αδυναμία του εργάτη, γιατί έτσι βρίσκεται πάντα υπόδουλος στη θέληση μας, αλλά και γιατί δεν θα έχει ούτε το σθένος ούτε την ενεργητικότητα να αντισταθεί σε αυτή τη δύναμη.»

«Η βαθύτερη σημασία της λέξης «ελευθερία» είναι ότι οι ανθρώπινες κοινωνίες παλεύουν ενάντια σε οποιαδήποτε ισχύ, ενάντια σε οποιαδήποτε δύναμη, συμπεριλαμβανομένης και της δύναμης του Θεού και της Φύσης. Να λοιπόν γιατί κατά την τελική επικράτηση μας θα χρειαστεί να απαλείψουμε αυτή τη λέξη από το ανθρώπινο λεξιλόγιο ως κτηνώδη αρχή που μεταβάλλει τα πλήθη σε άγρια θηρία. Είναι αλήθεια ότι τα θηρία αυτά αποκοιμούνται όσες φορές ποτίζονται με αίμα και ότι τότε είναι εύκολη υπόθεση να τα καθυποτάξουμε. Αν όμως, δεν τους δώσει κανείς αίμα, δεν κοιμούνται: αγωνίζονται.» 

Υ.Γ. Κάποιοι μεταδίδουν εδώ και δεκαετίες την ιδέα ότι το βιβλίο «Ο Aγώn Μoυ» του Αdόλfου Χiτλeρ είναι το πιο διαβολικό κείμενο που γράφτηκε ποτέ. Αυτό το βιβλίο δεν ήταν το προσχέδιο του ολοκαυτώματος όπως ισχυρίζονται. Αποδεικνύεται ιστορικά ότι η Γερμανική πρόθεση ήταν η απέλαση όλων των Εβραίων στην Μαδαγασκάρη με την χρήση του αγγλικού στόλου ο οποίος υποθετικά θα ήταν στη διάθεση των Γερμανών μετά τη νίκη τους επί της Αγγλίας, κάτι που δεν έγινε. Το Σχέδιο Μαδαγασκάρη εγκαταλείφθηκε πλήρως το 1942. Σε κανένα σημείο του βιβλίου δεν αναφέρεται σχέδιο μαζικής εξόντωσης των Εβραίων αλλά φαίνεται ξεκάθαρα η αντίδραση στις, από τότε εφαρμοσμένες, ιδέες των Πρωτοκόλλων (όπως για παράδειγμα ο έλεγχος του Τύπου) χωρίς να δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ένας παγκόσμιος πόλεμος και η απώλεια εκατομμυρίων ζωών. Μια αντίδραση που βόλεψε αφάνταστα αυτούς που προωθούσαν τον πόλεμο…

Αλέξης Μακρίδης