21/06/2022

Κύριε Γιωρκάτζη,

Αποκαλείτε τον εαυτό σας δήμαρχο Λευκωσίας αλλά έχετε αποτύχει σε καίρια ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

Έχετε μονοδρομήσει την μισή Λευκωσία, συμπεριλαμβανομένων και κεντρικών Λεωφόρων όπως η Μακαρίου προκαλώντας γενική δυσφορία στους οδηγούς. Το πράξατε για να δώσετε αποκλειστικότητα δύο λωρίδων στα λεωφορεία που μεταφέρουν κυρίως αλλοδαπούς τρίτων χωρών, οι οποίοι πλέον έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης σε μια άνευ προηγουμένου εισβολή που βιώνει ο τόπος μας.

Ταλαιπωρείτε καθημερινά τους νόμιμους πολίτες οδηγούς αφού πρέπει να κάνουν άσκοπους γύρους για να φτάσουν στον προορισμό τους. Η διαδικασία αυτή προκαλεί νευρικότητα η οποία έχει ως επακόλουθο την αύξηση ατυχημάτων όπως βλέπουμε καθημερινά. Επιπρόσθετα η πόλη έχει γεμίσει με ταχυμεταφορείς από το Πακιστάν που δουλεύουν για τις πολυεθνικές που έχουν κατακλύσει την Κύπρο, οι πλείστοι χωρίς την απαιτούμενη κατάρτιση για να οδηγούν στους δρόμους μας προκαλώντας επιπλέον ατυχήματα.

Σας πήρε 10 χρόνια και 50 εκατομμύρια ευρώ από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών για να ανοικοδομήσετε την Πλατεία Ελευθερίας και στο τέλος δημιουργήσατε ένα μοντερνιστικό έκτρωμα που ουδεμία σχέση έχει με την ιστορική πλατεία και το οποίο απολαμβάνουν κυρίως αιτητές ασύλου για τους οποίους απαιτείται φύλαξη κόστους μισού εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο από τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών.

Οι τροχονόμοι του Δήμου Λευκωσίας βάζουν πρόστιμα έως και 100 ευρώ για στάθμευση σε παρόδους στο κέντρο της Λευκωσίας όπου δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι στάθμευσης. Εν καιρώ παγκόσμιας κρίσης και με τους εξευτελιστικούς μισθούς σήμερα στην Κύπρο να μην φτάνουν ούτε για τα βασικά, τα ποσά αυτά είναι αδιανόητα και απαράδεκτα.

Τέλος, το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου Λευκωσίας, ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης μας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, έχοντας υποστεί φυσική φθορά, με σκαλωσιές, τούβλα και άλλες ακαθαρσίες να παραμένουν εκεί για μήνες.

Τα πιο πάνω μας ντροπιάζουν. Καλείστε να λάβετε άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών που περιγράφονται πιο πάνω, διαφορετικά δώστε παραίτηση ώστε να αναλάβει κάποιος που μπορεί.

Αλέξης Μακρίδης