Η πρώτη φάση του σχεδίου φτάνει σχεδόν στο τέλος με μαζικό εμβολιασμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η φάση αυτή αποσκοπεί κυρίως σε τεράστια κέρδη από την μια και στη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης από την άλλη. Στα μάτια του κόσμου, παρουσιάζεται ως προστασία από έναν επικίνδυνο ιό που ξεκίνησε από μία νυχτερίδα σε μια αγορά στην Κίνα. Αποδείχτηκε όμως αργότερα ότι έχει εξαπολυθεί από εργαστήριο το οποίο χρηματοδοτείτο από τις ΗΠΑ.

Καμία συζήτηση δεν φαίνεται να λαμβάνει χώρα για την αναζήτηση των ενόχων αφού ένοχοι θεωρούνται μόνο όσοι δεν συμμορφώνονται με το πιο πάνω αφήγημα. Η χαοτική κατάσταση δημιουργείται με την προσπάθεια επιβολής ενός νεόφερτου εμβολίου σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, με συνεχείς πιέσεις και στέρηση βασικών ελευθεριών που κατοχυρώνονται συνταγματικά.  Η κατάσταση αυτή είναι το νέο «πρόβλημα» που χρήζει μιας επαρκούς λύσης η οποία έρχεται υπό τη μορφή του εξειδικευμένου πλέον ελέγχου προσωπικών δεδομένων με την βοήθεια της τεχνολογίας. Και αυτό επίσης παρουσιάζεται ως μια διαδικασία που γίνεται για σκοπούς διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Συχνή απορία: «Μα ποιος να θέλει να μας ελέγξει και γιατί; Έτσι και αλλιώς, μας ελέγχουν ήδη»

Η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού δημιουργεί αβεβαιότητα και ανασφάλεια σε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων που κρατούν τα ηνία και έχουν αυτοκυρηχθεί ως μεταρρυθμιστές της ανθρωπότητας. Η μάζα μπορεί να καταστεί απρόβλεπτη και επικίνδυνη. Μπορεί να επαναστατήσει όπως μας έχει δείξει η ιστορία αμέτρητες φορές. Η επανάσταση κάποτε στην Κούβα δεν ήταν μόνο επανάσταση εναντίον ενός εγκάθετου δικτάτορα, ήταν επανάσταση εναντίον μιας υπερδύναμης και εναντίον τεράστιων οικονομικών συμφερόντων. Το ίδιο και ο Απελευθερωτικός Αγώνας της Κύπρου, έγινε εναντίον μιας αυτοκρατορίας παγκόσμιας εμβέλειας.


Ένα πρόσφατο παράδειγμα ήταν η επανάσταση των Κίτρινων Γιλέκων το 2018 στη Γαλλία η οποία επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες. Για 60 και πλέον εβδομάδες οι αγανακτισμένοι πολίτες πίεζαν το σύστημα με μαζικές διαμαρτυρίες μέχρι που το σύστημα υπέκυψε στα αιτήματα τους.

Με τον έλεγχο κάθε ύποπτης κίνησης μπορεί να αποφευχθεί η οποιαδήποτε απρόβλεπτη αντίσταση. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται το παρόν ισοζύγιο δυνάμεων.  Ο έλεγχος επεκτείνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Μια εταιρεία θέλει να ασκεί επιπλέον έλεγχο στους υπαλλήλους έτσι ώστε να διατηρεί ψηλά τα επίπεδα παραγωγικότητας. Η αστυνομία ενός κράτους θέλει να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στις κινήσεις πολιτών για να μειωθεί η εγκληματικότητα.  

Ο όρος «Νέα Τάξη Πραγμάτων» είναι λανθασμένος αφού βασικός σκοπός είναι η διατήρηση της παρούσας τάξης πραγμάτων. Αυτό που αλλάζει είναι τα μέσα και η κλίμακα στην οποία χρησιμοποιούνται προς επίτευξη του σκοπού. Ο όρος «συνωμοσιολογία» είναι παραπλανητικός. Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν αυτά που δεν βλέπουν άλλοι. Αυτό ονομάζεται διορατικότητα και δεν έχει σχέση με θρησκεία, προκαταλήψεις ή παρερμηνεία γεγονότων. Είναι η ανάλυση δεδομένων και η εξαγωγή συμπερασμάτων με τρόπο αμερόληπτο, χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς οικονομικά ή άλλα συμφέροντα. Τους διορατικούς ανθρώπους ακολουθούν, ανάμεσα σε άλλους, άνθρωποι με προκαταλήψεις. Αυτό δεν καθιστά τον διορατικό λιγότερο αξιόπιστο.

«Γιατί να υπάρχει αντίσταση;»

Για τον απλό λόγο ότι ο κόσμος δεν είναι δίκαιος. Ποτέ δεν ήταν για αυτό και οι λαοί ή και άλλες ομάδες ανθρώπων από ανέκαθεν ξεσηκώνονταν εναντίον των δυναστών τους. Η απόκτηση, διατήρηση και αύξηση της δύναμης ήταν και θα είναι πάντα αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης.

Στη σύγχρονη κοινωνία δεν κερδίζει ο καλύτερος. Στις πλείστες των περιπτώσεων κερδίζει αυτός που έχει τις διασυνδέσεις ή το χρήμα ή και τα δύο. Επικρατεί η αναξιοκρατία, η ευνοιοκρατία και ο νεποτισμός. Μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να κερδίσει αυτός που πραγματικά αξίζει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων λαμβάνει χαμηλότερο αντίτιμο για αυτά που προσφέρει.

Την δύναμη σήμερα δεν την έχουν οι πολιτικοί αλλά οι επιχειρηματίες. Οι πολιτικοί έχουν μετατραπεί σε πιόνια των επιχειρηματιών. Το σύστημα δεν είναι καπιταλιστικό με τρόπο που να ευνοεί τον υγιή ανταγωνισμό όπου ο καλύτερος κερδίζει. Είναι σωματειακό (κορπορατιστικό) όπου κερδίζει αυτός που ήδη έχει τα μέσα να συνθλίβει τους ανταγωνιστές του.

Αλέξης Μακρίδης