Η επιστολή δόθηκε δια χειρός στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, προς τον Υπουργό Υγείας μετά το τέλος συγκέντρωσης που έγινε το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 2021 την οποία οργανώσαμε ως Ελεύθεροι Πολίτες με στόχο να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για τις αποφάσεις που αφορούν την υποχρεωτικότητα, τον κοινωνικό διαχωρισμό και τον εμβολιασμό των παιδιών.

Ημερομηνία: 14/12/2021

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Υποχρεωτικότητα και Διακρίσεις

Κύριε Υπουργέ, 

Ως νοήμονες πολίτες αυτού του κράτους οι οποίοι βιώνουν εδώ και 21 μήνες την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας στο όνομα της δημόσιας υγείας, απαιτούμε την μη εφαρμογή του άκρως διχαστικού και αντισυνταγματικού μέτρου στις 15/12 για απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους στους πλείστους χώρους κάτι το οποίο θα διαχωρίζει παραδειγματικά πλέον τους πολίτες σε δύο κατηγορίες, στερώντας βασικά δικαιώματα σε μη εμβολιασμένους και καθιστώντας τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Επίσης απαιτούμε άμεση απόσυρση του μέτρου για υποχρεωτική καραντίνα ατόμων θετικών στο στέλεχος Όμικρον σε χώρους που θα υποδεικνύετε και του εμβολιαστικού προγράμματος που ξεκινά στις 16/12 για παιδιά ηλικιών 5-11 ετών.

Θεωρούμε απαράδεκτο οποιοδήποτε μέτρο παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Απαρτχάιντ να εφαρμόζεται τον 21ο αιώνα σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάποτε η πολιτεία μας κάλεσε να υπηρετήσουμε την πατρίδα. Αν αύριο δεχόμασταν επίθεση θα έπρεπε να εμβολιαστούμε πριν να αμυνθούμε για τα πάτρια εδάφη;

Είναι ολοφάνερο ότι εφαρμόζετε αυτό το μέτρο έτσι ώστε να ασκήσετε ψυχολογική πίεση και έμμεσο εξαναγκασμό για εμβολιασμό. Είναι γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος της επιστημονικής κοινότητας διαφωνεί με την εφαρμογή τέτοιων πρακτικών. Ανάμεσα τους μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως τους οποίους επιλέγετε να αγνοείτε ή και να περιφρονείτε. Υπάρχουν πολλοί που φοβούνται να μιλήσουν για να μην στοχοποιηθούν.

Σε πρόσφατα βίντεο ο νομικός Robert F. Kennedy και ο ιολόγος Σουχαρίτ Μπαγκτί απευθύνθηκαν στο λαό της Κύπρου για αυτά που συμβαίνουν. Το ίδιο και  ο Δρ. Robert Malone, ο πρώτος επιστήμονας που ανέπτυξε την τεχνολογία MRNA μίλησε στους πολίτες της Κύπρου ενόψει του εμβολιαστικού προγράμματος παιδιών, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για τον εμβολιασμό των παιδιών ενώ υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για καρδιακές επιπλοκές. Εξάλλου αυτό επιβεβαιώνεται και σε μελέτη που δημοσιεύτηκε από το American Heart Association στις 08/11/2021 η οποία αναφέρει ότι τα εμβόλια MRNA COVID αυξάνουν δραματικά τους ενδοθηλιακούς φλεγμονώδεις δείκτες και τον κίνδυνο για ACS (Οξύ Στεφανιαίο Σύνδρομο). Ο Dr Malone πρόσθεσε ακόμη ότι τα εμβόλια αυτά δεν αποτρέπουν την μετάδοση της ασθένειας. Αυτό έχει αποδειχθεί με την ύπαρξη ψηλών ποσοστών εμβολιασμένων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κύπρου, οι οποίοι συχνά ξεπερνούν τα ποσοστά ανεμβολίαστων με βάση τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται. 

Κανένας δεν γνωρίζει ακόμη τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτών των εμβολίων. Εξάλλου, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Ούτε οι κατασκευάστριες εταιρείες, ούτε αυτοί που τα συστήνουν, ούτε αυτοί που τα χορηγούν. Σας στέλνουμε επίσης έγγραφο το οποίο έχει διαρρεύσει από την Pfizer όπου καταγράφονται εκατοντάδες παρενέργειες σε χιλιάδες περιπτώσεις που τους χορηγήθηκε το εμβόλιο.

Η ιστορία των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών εμπεριέχει χιλιάδες αγωγές από καταναλωτές για παρενέργειες προϊόντων και από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για απάτες και ψευδείς ισχυρισμούς. Πρώτες στη λίστα η Glaxosmithkline, η Pfizer και η Johnson & Johnson με διακανονισμούς που φτάνουν μέχρι και τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια έκαστος. Έρευνα της Huffington Post αποκαλεί την J&J «τον πιο θαυμαστό παραβάτη του νόμου». Η έρευνα του CDC στην οποία αναφερθήκατε ως Υπουργείο πρόσφατα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σχέση με άλλες αιτίες θανάτου χρηματοδοτήθηκε από τις δύο πρώτες.

Και ενώ ισχύουν τα πιο πάνω, κράτη, ανάμεσα τους και το δικό μας, προσφέρει κίνητρα σε πολίτες για να βάλουν στο σώμα τους σκευάσματα των πιο πάνω εταιρειών και εκφοβίζει αυτούς που δεν το πράττουν. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ψήφισμα 2361 (2021) αναφέρει ρητά ότι o εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν δύναται να υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλου είδους πίεση για να εμβολιαστεί αν δεν το επιθυμεί. (7.3.1) Επίσης αναφέρει ξεκάθαρα ότι κανένας δεν υπόκειται σε διακρίσεις επειδή δεν εμβολιάστηκε είτε λόγω ρίσκου υγείας ή γιατί δεν ήθελε να εμβολιαστεί. (7.3.2) Και όμως οι διεθνείς συμβάσεις, ο Κώδικας της Νυρεμβέργης, καθώς και σημαντικά άρθρα του συντάγματος μας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, αγνοούνται πλήρως. 

Αναφέρθηκαν πολλές φορές από επιστήμονες οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων αλλά και στην οικονομία. Η λογική σε πολλά μέτρα είναι εδώ και καιρό ανύπαρκτη. Δεν είναι δυνατό με βάση τα νέα μέτρα που προτείνετε, αυτός που κάνει τον καφέ να μην μεταδίδει αλλά αν μετατραπεί σε πελάτη να μεταδίδει.

Λέτε κύριε Υπουργέ  ότι οι ανεμβολίαστοι κοστίζουν στο κράτος όταν νοσηλεύονται. Ξεχάσατε ότι είναι φορολογούμενοι πολίτες που πληρώνουν το ΓΕΣΥ στο ταμείο των κοινωνικών ασφαλίσεων, από το οποίο τυχαίνει επίσης να λείπουν δισεκατομμύρια. Πληρώνουν για 3 τεστ την εβδομάδα με βάση τις απαιτήσεις σας. Τεστ τα οποία μετά από χημική ανάλυση αποδείχτηκε ότι περιέχουν υπολείμματα του καρκινογόνου οξειδίου του αιθυλενίου αλλά εσείς εξακολουθείτε να τα χρησιμοποιείτε και να μας τα πουλάτε αντί να εισάγετε το τεστ σάλιου το οποίο χρησιμοποιείται σε αρκετές ανεπτυγμένες χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και η Αμερική από τα μέσα του 2020.

Μην ξεχνάτε ότι εμείς οι ανεμβολίαστοι ακολουθήσαμε, όπως όλοι οι άλλοι, τα μέτρα που επιβάλατε από την αρχή όπως απαγορεύσεις κυκλοφορίας, λοκντάουν, και safepass ακόμη και σε χώρους όπου προσφέρονται αγαθά πρώτης ανάγκης. Δεν έχουμε κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ζήτησε το κράτος. Όμως φαίνεται ότι ψάχνετε για αποδιοπομπαίους τράγους για να καλύψετε την αποτυχία που προέρχεται από αλλού. 

Η απόφαση ενός ατόμου για μη εμβολιασμό είναι καθαρά προσωπική. Το να καλλιεργείται η άποψη ότι αυτοί που δεν εμβολιάζονται έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτούς που εμβολιάστηκαν για να προστατεύονται, είναι τελείως παράλογο. Οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, όμως δεν υπόκεινται σε τεστ και έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν παντού μεταδίδοντας τον ιό σε άλλους. 

Είναι εγκληματικό να δημιουργείτε διχασμό μεταξύ των πολιτών και απαράδεκτο να γίνονται συζητήσεις για υποχρεωτικότητα σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Επιβάλλεται να αλλάξετε πορεία όσο αφορά την διαχείριση αυτής της κρίσης. Μην προχωρήσετε ούτε σε υποχρεωτικό ούτε έμμεσα υποχρεωτικό εμβολιασμό, και προπάντων, αφήστε τα παιδιά έξω από αυτό. Αν τυχόν έχετε λάθος, όχι μόνο θα έχετε ευθύνη, αλλά θα έχετε να αντιμετωπίσετε την οργή χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών.

Ελεύθεροι Πολίτες