Στην ανθρώπινη ιστορία διαφάνηκε μέχρι τώρα πως κάθε πολιτισμός ακολουθεί μια ανοδική πορεία προς την υπέρτατη ακμή του και στη συνέχεια με την πάροδο του χρόνου και μετά από εσωτερική φθορά, αποδυνάμωση και αλλαγή του γεωπολιτικού τοπίου, ξεκινά η κάθοδος. Το τελικό κτύπημα γίνεται με διά της βίας αντικατάσταση από ένα νέο, δυνατότερο πολιτισμό.

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον μεγάλο χαμένο που ήταν η Γερμανία, οι δύο νικητές και βασικοί παίκτες στην παγκόσμια σκακιέρα, ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, ξεκίνησαν μια καινούργια μορφή πολέμου που ονομάστηκε ψυχρός πόλεμος. Κατά τη διάρκεια του χρησιμοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν νέες μέθοδοι επίδειξης δύναμης. Αυτό συμπεριλάμβανε στο στρατιωτικό κομμάτι εξοπλιστικά προγράμματα με δύναμη που μετριέται σε αριθμό πυρηνικών κεφαλών, πλοίων και υποβρυχίων, έμμεση και άμεση παρέμβαση σε συρράξεις  (Βιετνάμ, Κορέα, Μέση Ανατολή) ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ο υβριδικός πόλεμος και η χρήση μη συμβατικών μέσων όπως ο ψυχολογικός και ο βιολογικός πόλεμος.

Σήμερα μας δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπάρχουν ιμπεριαλιστικές βλέψεις από τις μεγάλες δυνάμεις. Όμως υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Γαλλίας και άλλων δυνάμεων σε πολλές χώρες. Υπάρχουν παγκόσμιοι οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και ο ΠΟΕ που αποφασίζουν για το μέλλον πολλών χωρών δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές σε κυβερνήσεις και υπάρχουν μέσα ενημέρωσης που ασκούν επιρροή σε παγκόσμια κλίμακα.

Η περίοδος των τελευταίων δύο χρόνων μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια άνευ προηγουμένου περίοδος κρίσης και αστάθειας για την ανθρωπότητα. Παρά την πρόοδο, την εξέλιξη, την τεχνολογία, την γνώση και την οικονομική ανάπτυξη, δεν διατηρήθηκε η ισορροπία και η ομαλότητα μπροστά στην υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Αντιθέτως, ασκούνται έντονες πιέσεις από κυβερνήσεις προς τους λαούς που φαίνεται ότι οδεύουν προς μία και μοναδική κατεύθυνση, αυτή του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Είναι εμφανές ότι υπήρχε ξεκάθαρο σχέδιο πριν αυτή την κρίση, τόσο για το ποιοι χειρισμοί θα ακολουθούνταν στο σενάριο μιας επιδημίας όσο και για το ποιοι θα ήταν οι πρωτοστάτες στην παροχή της «λύσης» όπως και επίσης ποια θα ήταν η «λύση» αυτή. Στο βιβλίο «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» ο συγγραφέας Κλάους Σουάμπ είχε προβλέψει από την περίοδο του πρώτου κύματος της επιδημίας ότι θα υπάρξουν νέα επιδημικά κύματα και ότι η μοναδική λύση θα είναι το εμβόλιο. Με ποια ιδιότητα ο ιδρυτής του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ έκανε τέτοιου είδους προβλέψεις και έθεσε σχέδιο για όλη την ανθρωπότητα;

Η ανάλυση, η παρατηρητικότητα, η κριτική σκέψη και η λογική μετατράπηκαν σε εχθρούς αυτού του σχεδίου και των αντιπροσώπων του. Αυτό γιατί δεν μπορεί ένα σχέδιο που αποσκοπεί να βάλει όλη την ανθρωπότητα κάτω από μία και μοναδική πορεία, την οποία επιβάλλεται να ακολουθήσουν οι 200 και πλέον χώρες σε αυτό τον πλανήτη, να έχει δημιουργηθεί για καλό σκοπό.

Δεν είναι δυνατό να μας πουλούν από την μια δημοκρατικές αρχές και πανανθρώπινες αξίες και από την άλλη να μας καταπιέζουν με παράλογα μέτρα. Ούτε σε τοπικό επίπεδο δύναται να περνούν διατάγματα χωρίς την έγκριση της νομοθετικής εξουσίας και να προσπαθούν εκ των υστέρων να τα νομιμοποιήσουν. Όπως δεν είναι αποδεκτό να βάζουν στο στόχαστρο πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους ειρηνικά και να τους μετατρέπουν σε μαύρα πρόβατα της κοινωνίας.

Η αντίσταση που έχει ανθίσει σε πολλές χώρες εξυπηρετεί, άθελα της, το αφήγημα, γιατί δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζεται περισσότερη πίεση και να επιβάλλονται νέα μέτρα λόγω των ανυπάκουων. Μόνο αν η αντίσταση πάψει να είναι μετριοπαθής και ξεφύγει από τον έλεγχο των κυβερνήσεων, θα αλλάξει η φαινομενικά αμετάκλητη πορεία του αφηγήματος αυτού.  

Πολλοί άνθρωποι δεν ασχολούνται με το θέμα αυτό, θεωρούν τα πιο πάνω συνωμοσιολογίες ή απλά χάσιμο χρόνου γιατί για αυτούς η ζωή συνεχίζεται μετά τον εμβολιασμό. Δεν τους ενοχλούν τα αντισυνταγματικά μέτρα, δεν τους ενοχλεί ο κοινωνικός ρατσισμός, ούτε τους ενοχλεί τώρα που το σχέδιο πιάνει και τα παιδιά. Δεν μπορώ να πω ότι τους καταλαβαίνω ούτε ότι τους δικαιολογώ. Δεν χρειάζεται ένα κακό να κτυπήσει την πόρτα σου για να συνειδητοποιήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορείς να είσαι απαθής σε αυτά που συμβαίνουν γύρω σου και επηρεάζουν συνανθρώπους σου, φίλους και συγγενείς σου.

Είναι αξιοσημείωτο το πως ιδεολογικές ομάδες οι οποίες εδώ και δεκαετίες μας πουλούσαν ανθρωπισμό, με έννοιες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα, έχουν βουβαθεί τα τελευταία δύο χρόνια συναινώντας έμμεσα στην επιβολή δικτατορικών μέτρων και στην καταπάτηση βασικών ελευθεριών του ατόμου.

Ο κοινωνικός διχασμός που καλλιεργείται από κυβερνήσεις, μέσα ενημέρωσης και κάποιους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας είναι καταδικαστέος. Όταν τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα διαφέρουν από αυτά που επιλεκτικά παρουσιάζονται, δεν μπορεί να φέρει ευθύνη ένα μέρος του πληθυσμού επειδή το έχει αντιληφθεί και διεκδικεί τα δικαιώματα που μέχρι πρόσφατα κατοχυρώνονταν από τις διεθνείς συμβάσεις, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το σύνταγμα της κάθε χώρας.

Αν στο όνομα μιας επιδημίας έχει επιτραπεί σε μια ομάδα ανθρώπων να ισοπεδώσουν όσα κατάφερε να κτίσει ο ανθρώπινος πολιτισμός σε βάθος χιλιετηρίδων, τότε όχι μόνο έχουμε υποστεί παρακμή, έχουμε πόλεμο.

Αλέξης Μακρίδης

https://www.philenews.com/f-me-apopsi/paremvaseis-ston-f/article/1343662/parakmi