Πριν μερικές μέρες ένας διαδικτυακός φίλος αμφισβήτησε το πόσο αφυπνισμένος είμαι, και ουσιαστικά, αν είμαι. Πολλοί νομίζουν ότι είναι αρκετό να λέμε ότι στον κόσμο κυβερνούν μασόνοι ή ότι είμαστε ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων για να συγκαταλεγόμαστε στους αφυπνισμένους. Η πραγματική αφύπνιση όμως είναι κάτι πιο περίπλοκο και βαθύ. Η προσωπική μου πορεία αφύπνισης ξεκίνησε πριν 10 χρόνια. Χρειάστηκε να κάνω πολλή προεργασία για να αντιληφθώ τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο και αρκετό καιρό για να το εμπεδώσω.

Η δική μου ετυμολογία για την αφύπνιση: η κατάσταση όπου το άτομο συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα στον κόσμο δεν είναι αυτό που δείχνουν, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα σε εκτενή και συνεχή μελέτη των γεγονότων, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της γεωπολιτικής και άλλων κλάδων με στόχο την ενδυνάμωση της γνώσης και της πνευματικής υπόστασης η οποία βρισκόταν σε λανθάνουσα κατάσταση. Είναι η διεργασία που καθορίζει την σχέση του ατόμου με τον κόσμο και με τους άλλους ανθρώπους.

Στον υλικό κόσμο που ζούμε, ο εγκέφαλος και το σώμα μας, δηλαδή η ίδια η ύλη, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πνευματική μας ανάπτυξη. Χωρίς τον εγκέφαλο είναι αδύνατη η επεξεργασία δεδομένων σε συνδυασμό με την αποθηκευμένη γνώση για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο εγκέφαλος έχει την δυνατότητα να εκτελεί εκατομμύρια εργασίες ανά δευτερόλεπτο μέσω των 100 και πλέον δισεκατομμυρίων νευρώνων και συνάψεων που κάνουν δυνατή την ύπαρξη της νοημοσύνης, της δημιουργικότητας, του συναισθήματος και της μνήμης. Όταν αυτό σταματά να συμβαίνει, η υπόσταση του ατόμου όπως το γνωρίζαμε παύει να υφίσταται, έστω και αν η καρδία και τα υπόλοιπα του όργανα λειτουργούν κανονικά.

Μετά το πρώτο στάδιο αφύπνισης που μπορεί να πάρει χρόνια, το άτομο βρίσκεται πλέον στη σωστή τροχιά για να ενισχύει τον βαθμό γνώσης και κατανόησης νέων γεγονότων και να βλέπει κάποιους συσχετισμούς που δεν διακρίνονται με την πρώτη ματιά. Το πρακτικό μέρος της αφύπνισης αφορά ανάμεσα σε άλλα και ενέργειες για σωστή ενημέρωση συνανθρώπων μας που δεν έχουν τον χρόνο ή το κίνητρο για μια τέτοια διαδικασία.

Τονίζεται ότι τα πιο πάνω δεν σχετίζονται ούτε με το μορφωτικό επίπεδο του ατόμου ούτε λαμβάνουν χώρα σε «εκπαιδευτικά κέντρα» κομμάτων ή οργανώσεων. Μάλιστα το καλύτερο είναι να συμβαίνουν όσο το δυνατό πιο μακριά από χώρους όπου προσηλυτισμένα μέλη έρχονται σε επαφή με γεγονότα μέσα από ένα ιδεολογικό ή άλλο πρίσμα το οποίο διαφθείρει την αντίληψη τους.

Η βασικότερη πηγή αφύπνισης είναι η αναζήτηση της Αλήθειας. Από το πως δημιουργήθηκε το σύμπαν πριν 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι το ποιοι πραγματικά βρίσκονται πίσω από έναν πόλεμο που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη. Η αναζήτηση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα να γίνονται λογικές προβλέψεις για το εγγύς μέλλον. Οι προβλέψεις αυτές δεν έχουν σχέση με προφητείες και μυστικισμό. Αφορούν μία απόλυτα λογική διεργασία του μυαλού που στηρίζεται σε στέρεα δεδομένα.

Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και για λόγους που σχετίζονται με την ανθρώπινη φύση, η απόκτηση και διατήρηση δύναμης βάζει την αλήθεια σε ένα διαρκή κίνδυνο που αφορά την απόκρυψη, την αποσιώπηση, την διαστρέβλωση και πολύ συχνά, την αντικατάσταση της με το ψέμα. Τα πιο πάνω γίνονται είτε συγκεκαλυμμένα είτε απροκάλυπτα. Η ευθύνη του αφυπνισμένου, είναι να αποδίδει το πραγματικό περιεχόμενο των γεγονότων, να βοηθά άλλους στο να βρουν τον δικό τους δρόμο προς την αφύπνιση και γενικά, να προστατεύει την αλήθεια με κάθε τρόπο ακόμη και όταν αυτό σημαίνει προσωπικό κόστος.

Υπάρχουν διάφορα στάδια και τύποι αφύπνισης. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός της θρησκευτικής της εκδοχής. Η Πίστη στον Θεό αποτελεί προσωπική επιλογή στην πορεία του ατόμου. Όπως γνωρίζουμε οι θρησκείες είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα που στόχο έχουν την άσκηση επιρροής σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους, συχνά για σκοπούς εκμετάλλευσης, όπως μας έχει δείξει η ιστορία. Ο Θεός δεν χρειάζεται ούτε «εκπροσώπους» ούτε χώρους λατρείας γιατί ο Θεός βρίσκεται παντού, και προπαντός, μέσα μας. Ο ένας και μοναδικός αντιπρόσωπος του βρέθηκε πάνω στην γη πριν δύο χιλιάδες χρόνια και με την θυσία του έδωσε το φως σε αυτούς που ήταν έτοιμοι να το δεχτούν στο παρόν και στο μέλλον. Αυτό μας είναι αρκετό. Την θυσία αυτή εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι στην μετέπειτα πορεία του χριστιανισμού για τους δικούς τους υποχθόνιους λόγους και συμφέροντα. Σήμερα υπάρχουν αμέτρητες αιρέσεις που περιστρέφονται γύρω από την ύπαρξη και την φύση του Ιησού. Η ίδια η ορθοδοξία βρίσκεται σε διχασμό και εξυπηρετεί πολιτικά, και πλέον, παγκόσμια συμφέροντα.

Ο αφυπνισμένος είναι υπέρμαχος της λογικής ενάντια στο παράλογο, πολεμιστής της αλήθειας ενάντια στο ψέμα, την απάτη και την αδικία που γίνονται εις βάρος των πολλών από μία ομάδα εξαιρετικά άπληστων και ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπινων όντων. Η αλήθεια δεν ανήκει μόνο στους αφυπνισμένους αλλά σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που την αρνούνται τώρα αλλά έχουν τη δυνατότητα αύριο να την αγκαλιάσουν. Για τον λόγο αυτό, οι αφυπνισμένοι έχουν υποχρέωση να αγωνίζονται ώστε ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να μπαίνουν σε σταθερή πορεία προς το φως.

Αλέξης Μακρίδης