Η πρόταση νόμου δυστυχώς ψηφίστηκε από την βουλή και δύσκολα μπορεί αυτό να αναστραφεί. Θα χρειαστούν να γίνουν αρκετές ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επιτραπεί σε σκοτεινές δυνάμεις να περάσουν την δική τους ατζέντα πάνω στo τι θα διδάσκεται στα παιδιά:

1. Οι συνδέσμοι γονέων και οργανώσεις όπως οι Ενωμένοι Γονείς μπορούν να σχηματίσουν επιτροπές που θα έχουν ως βασική προτεραιότητα την μελέτη του περιεχομένου της ύλης του μαθήματος αυτού για τις διάφορες τάξεις. Θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και σε αναμονή για ύποπτο περιεχόμενο που σίγουρα θα υπάρξει και θα διεγείρει αμφιβολίες. 

2. Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει και αυτοί με την σειρά τους να παρακολουθούν το περιεχόμενο που σταδιακά θα ενσωματώνεται και να φροντίζουν έτσι ώστε οποιοδήποτε απαράδεκτο στοιχείο να κατακρίνεται δημόσια και να τεκμηριώνονται οι λόγοι για άμεση απόσυρση του. 

3. Να υπάρξει λαϊκή απαίτηση ώστε οι εκπαιδευτικοί που θα διδάσκουν το μάθημα αυτό να είναι όχι μόνο κατάλληλα και επαρκώς καταρτισμένοι αλλά οι ίδιοι να αποτελούν πρότυπα ηθικής.

4. Οι γονείς χρειάζεται να πάρουν αυτοβούλως στα χέρια τους την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους, με λίγα λόγια, να προλάβουν το σύστημα πριν αποπειραθεί να διαφθείρει τα μυαλά των παιδιών. 

5. Να αρχίσει να καλλιεργείται η ιδέα της αυτονομίας σε ότι αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στο εγγύς μέλλον μπορούν να δημιουργηθούν οι πρώτες υποδομές εναλλακτικής μάθησης από γονείς και εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να υπάρξει αποκέντρωση στον εκπαιδευτικό τομέα.